3 RAZLOGA ZAŠTO JE ONLINE UČENJE BUDUĆNOST UČENJA STRANIH JEZIKA

Koncept tradicionalnog učenja stranih jezika radikalno se promijenio u posljednjih nekoliko godina. Biti fizički prisutan u učionici više nije jedina opcija učenja — barem ne s razvojem novih tehnologija i mogućnosti koje nudi internet.

Danas imamo pristup kvalitetnom online tečaju stranih jezika u vremenu koje vam odgovara i s mjesta koje vam odgovara. Bez sumnje ulazimo u novu eru — svojevrsnu revoluciju online obrazovanja.

U svakom slučaju, nije neprirodno biti skeptičan oko učenja stranih jezika putem interneta. Teško je razumjeti pojam napuštanja konvencionalne učionice.  Međutim, to nije dovoljan razlog da se ne uzme u obzir ovakva alternativa, koja se pokazala učinkovitom i korisnom za mnoge studente. Online učenje jezika predstavlja sasvim razuman izbor.

U nastavku navodimo pet razloga zašto je online tečaj stranih jezika možda najbolja opcija za vašu tvrtku i vaše zaposlenike.

1. Online tečaj stranih jezika je fleksibilan.

Online tečaj stranih jezika omogućuje fleksibilnost u rasporedu i postavljanje vlastitog tempa učenja. Kod online tečaja stranih jezika bilježi se manji broj odustajanja. Učenjem putem interneta usavršavate svoje vlastite vještine upravljanja vremenom, što olakšava pronalaženje dobre ravnoteže između ostalih aktivnosti i učenja. Zajedničko postavljanje ciljeva s predavačem potiče studente na veću odgovornost, ali i veću autonomiju. 

2. Online tečaj stranih jezika je pristupačan.

Online tečaj stranih jezika omogućuje učenje s bilo kojeg mjesta. To znači da nema potrebe za putovanjem s jednog mjesta na drugo po zadanom rasporedu. Povrh toga, ne samo da štedite vrijeme, već štedite i novac. Virtualna učionica dostupna je svugdje gdje postoji internetska veza, pa tako možete učiti dok putujete. Na primjer, ako studirate ili ste na privremenom radu u inozemstvu, online učenje je odličan izbor. Nema potrebe za odustajanjem ni od jednog ni od drugog. Također, tu su i pogodnosti za tvrtke, timove i zaposlenike.

3. Online tečaj stranih jezika omogućuje prilagođeno iskustvo učenja.

Već smo spomenuli kako vam fleksibilnost može pomoći da odredite vlastiti tempo učenja. Online učenje jezika također nudi fleksibilnost u pogledu individualnih zahtjeva uzimajući u obzir razinu sposobnosti svakog pojedinog studenta.

Grupe na online tečajevima obično su manji od uobičajene veličine grupe. Platforme za online učenje najpogodnije su za individualnu nastavu, što omogućuje veću interakciju i više povratnih informacija između studenta i predavača.

Omogućen je pristup vrlo raznolikom materijalu kao što su videozapisi, fotografije i e-knjige, a predavači mogu integrirati druge formate kao što su forumi ili rasprave. Ovaj dodatni sadržaj dostupan je u bilo kojem trenutku s bilo kojeg mjesta.

Zaključak

Navedeno je tek nekoliko razloga za odabir online tečaja stranih jezika kao i nekoliko razloga zašto 90 posto studenata danas misli da je online učenje isto ili bolje od tradicionalnog učenja u učionici. Svaki pojedinac odlučuje u skladu s vlastitim potrebama i ciljevima, te premda ova alternativa tradicionalnom obrazovanju nije za svakoga, još uvijek predstavlja opciju s gotovo beskrajnim mogućnostima.

Ako je vaš cilj biti izvrsni u svom poslu na međunarodnoj razini, morate pridati veliku važnost usavršavanju stranih jezika. Lingua Grupa već 25 godina uspješno kreira i provodi online programe učenja stranih jezika.

Pogledajte s kojim kompanijama Lingua Grupa uspješno surađuje i kakve sve online programe nudimo.

Author

sunni.vukelic@linguagrupa.hr