Preloader

Imate pitanja? 01 / 4576 666

Pripreme za ispite

Naš stručni tim iskusnih predavača i instruktora može Vam pomoći u pripremama za sve relevantne međunarodno priznate ispite stranih jezika. Neki od najpoznatijih su Cambridge ESOL ispiti KET, PET, FCE, CAE, CPE, IELTS i BEC.

KET (Key English Test) je prvi nivo Cambridge ispita za kandidate kojima engleski nije maternji jezik. KET osposobljava polaznike za razumijevanje glavnog smisla jednostavnih tekstova, obavijesti i uputstava, te za pismenu i usmenu komunikaciju u najjednostavnijim situacijama.

PET (Preliminary English Test) je drugi nivo Cambridge ispita za kandidate kojima engleski nije maternji jezik. PET osposobljava polaznike za korištenje engleskog jezika u svakodnevnoj pisanoj i govornoj komunikaciji, u situacijama koje zahtijevaju predvidljivu upotrebu jezika, kao što je čitanje jednostavnih udžbenika i članaka, pisanje jednostavnih osobnih dopisa ili hvatanje bilješki tijekom sastanka.

FCE (First Certificate in English) je treći nivo Cambridge ispita za kandidate kojima engleski nije maternji jezik. FCE osposobljava polaznike za pouzdano korištenje jezika u cijelom rasponu pisane i govorne komunikacije, u najrazličitijim situacijama, uključujući posao i studije. Uspješni kandidati ovladavaju širokim rasponom vokabulara, sposobni su izgraditi argument i koristiti ga u brojnim komunikacijskim stilovima, prepoznati i koristiti konvencionalne izraze ljubaznosti i formalnosti.

CAE (Certificate in Advanced English) je četvrti nivo Cambridge ispita za kandidate kojima engleski nije maternji jezik. CAE osposobljava polaznika za pouzdano korištenje engleskog jezika u svim aspektima svakodnevnog života, uključujući posao, društvene i profesionalne situacije, te više obrazovanje.

CPE (Cambridge Certificate of Proficiency in English) je najviši nivo Cambridge ispita za kandidate kojima je engleski drugi jezik. CPE osposobljava polaznika za funkcionalno i efikasno korištenje engleskog jezika u gotovo svim kontekstima tj. približno standardu engleskog jezika ljudi čiji je to maternji jezik.

Više informacija o ispitima možete pronaći na www.cambridgeesol.org

IELTS (International English Language Testing System) je test kojim se utvrđuje razina jezičnih kompetencija kod kandidata koji rade ili studiraju u zemljama ili institucijama gdje je engleski službeni jezik. Ukoliko želite studirati ili raditi u Velikoj Britaniji, Irskoj, Australiji ili Kanadi, ovo je test za Vas.

TOEFL (Test of English as a Foreign Language) se koristi za evaluaciju znanja engleskog jezika osoba kojima engleski nije materinji jezik, a potreban je za upis na mnoge međunarodne programe studija u inozemstvu.

Imamo iskustvo u treningu i coachingu kandidata za profesionalne i akademske ispite na engleskom kao što su CPA, CFA, ili MBA.

Ako želite saznati više o ispitima i kako odabrati najbolji način pripreme, obratite nam se na 01/ 4576 666 ili nam pošaljite upit. Dogovorite svoje besplatne konzultacije.