Preloader

Imate pitanja? 01 / 4576 666

KAKO ODABRATI NAJEFIKASNIJI NAČIN UČENJA STRANOG JEZIKA

Grupni tečaj

Grupni tečajevi najviše nalikuju prirodnom okruženju u kojem se jezik koristi. Grupni tečajevi u LINGUA GRUPI su višestruko korisni za polaznike, prije svega težimo jezičnoj tečnosti i točnosti, te razvijamo većini najteže usvojivu vještinu razgovora. Polaznici pomažu jedan drugome što nastavni proces čini izazovnijim i ohrabruje ih u slobodnijem i kreativnijem izražavanju. Usvajajući jezične vještine u grupi polaznici razmjenjuju osobne stavove, životne ciljeve i različita iskustva, te vođeni našim iskusnim predavačima koji kombiniraju najuspješnije metode i svoj jedinstven ali nenametljiv stil uče u pozitivnom i prijateljskom okruženju tolerancije i uvažavanja. Uvijek nastojima otkriti pojedinačne interese, ali ih uklopiti u dinamiku i karakter grupe.

Ostvarivom i jasnom cilju, polaganim ali sigurnim koracima, uglavnom 2×2 školska sata tjedno, idemo do kraja semestra, održavajući motivaciju na zavidnoj razini raznim izazovima i tehnikama naših inovativnih predavača.

Mini grupe

Budući da se sastoje od dva do četri polaznika mini grupe su fleksibilne, različite i dinamične. Dozvoljavaju predavačima veću posvećenost individualnim potrebama polaznika i učinkovito troše njihovo dragocjeno vrijeme.

Predavač procjenjuje jezične sposobnosti svojih polaznika i prema njima kroji tečaj, osim toga, osobito u početnoj fazi učenja polaznik se osijeća sigurnije u manjoj grupi pa više i opuštenije sudjeluje u nastavnom procesu. Feedback je brži i potpuniji.

Jasna očekivanjima, svi raspoloživi resursi da bi satovi prošli brzo i zanimljivo, te dobro upravljanje vremenom, garantiraju napredak koji donosi zadovoljstvo i želju za nastavkom.

Individualni tečaj

Svi su naši polaznici jedinstveni i različiti što nama i njma omogućava drugačiji pristup i metode kako bi nastavni proces uvijek bio što bolji i zanimljiviji. Individualni tecajevi su namijenjeni poslovnim ljudima i građanima koji imaju potrebu u kratkom roku izvrsno ovladati znanjem specifičnog jezika određenog područja. Polaznik ima potpunu pažnju predavača, može se vraćati na gradivo koliko god puta mu je potrebno, uči svojim vlastitim tempom, ne ograničavajući nikoga, postaje siguran tečan i samopouzdan.

Tečajevi su intenzivni, dakle idealni za ljude koji u kratkom vremenu trebaju usvojiti određeno gradivo kao temelj za daljnju nadgradnju. Na temelju analize potreba polaznika, LINGUA GRUPA osmišljava i nudi edukacijska rješenja koja najsuvremenijim tehnikama prijenosa znanja, alatima te pragmatičnim i kreativnim rješenjima odgovaraju specifičnim potrebama polaznika. Nastava se odvija prema materijalima kreiranim isključivo za tog polaznika, prema njegovim potrebama (osvježenje znanja stranog jezika, zaostatak s gradivom grupne nastave, pripreme za važne poslovne situacije…). Nastava je prilagođena vremenskim okvirima unutar kojih polaznik mora ovladatii željenim područjem.

Online tečaj

Danas stvarno nema opravdanja da ne naučimo bilo što, ne samo jezike. Sve nam je dostupno i na dohvat ruke.  Multimedija postaje predavačev partner u nastavi i mi je u LINGUA GRUPI cijenimo i mudro koristimo. Ne samo online tečajevi, virtualne učionice, skype satovi, nego i sve druge vrste komunikacije kao text messaging, chats, telephoning, e-mailing omogućavaju nam stalni kontakt u vremenu koje odgovara i polaznicima i predavačima.

Osim toga on line tečaj nam nudi nove alate, osamostaljuje polaznika i on mu se vraća i ponavlja dok ne usvoji gradivo, uči vlastitim tempom kada i gdje mu najviše odgovara, a opet pod profesionalnim, čvrstim i kontinuiranim nadzorom svog predavača.

Ukoliko volite različitost izvora znanja, visoku kvalitetu i selekciju relevantnih predavanja, a svjesni ste da je cjeloživotno obrazovanje važno i neizbježno online tečaj će argumentirano pobijediti sve Vaše izgovore, a stjecanje novih vještina postat će Vaš životni stil.

 In-house tečaj

In-house tečaj je najdraži tečaj našim korporativnim klijentima. LINGUA GRUPA ima dugu i uspješnu tradiciju organiziranja tečajeva za zaposlenike iste tvrtke koji se održavaju u poduzećima i ustanovama, na njihovom teritoriju i sa kolegama koje poznaju. Brojne su prednosti in-house tečajeva, obično počinju prije ili poslije radnog vremena, održavaju se u prostorijama tvrtke u neposrednoj blizini ureda polaznika, a i plaćeni su od strane tvrtke.

Najvažnije je da su tečajevi fokusirani na specifičnu djelatnost tvrtke, bave se i diskutiraju o stvarnim situacijama, ukoliko su polaznici iz različitih odjela oni uče jedni od drugih i razmjenjuju korisne informacije na stranom jeziku.

 To je jedna vrsta team buildinga gdje kolege na poznatom terenu ali u novim, izazovnim i zanimljivim situacijama pomažu, suosjećaju i stvaraju nove odnose jedni s drugima.

Nakon što definiramo ciljeve i jezične potrebe naših klijenata, organiziramo testiranje kako bi polaznike razvrstali u odgovarajuće stupnjeve, definiramo program i nastavne materijale i počinjemo s nastavom unaprije dogovorenom dinamikom. Tečaj završavamo pismenim i usmenim testom, završnim izvještajem i diplomom naše škole.

Brzi tečaj

Brzi tečajevi namjenjeni su polaznicima koji u kratkom vremenu moraju ovladati jezičnim vještinama, najčešće  odgovaraju poslovnim izazovima ali sve češće i privatnim željama.

Polaznici su jako motivirani jer imaju ispred sebe jasan cilj i vrlo vjerovatno će jezik upotrijebiti i usavršiti odmah nakon tečaja. Veoma često u nekoj fazi života polaznici imaju višak vremena koji žele korisno iskoristiti ili pak jednostavno oslobode vrijeme da bi se intenzivnije posvetili učenju. Odnos predavača i polaznika je intenzivniji i bliži, oboje su fokusiraniji, a diskusije su dublje. Predavači imaju prioritete, što je najvažnije, što se može izostaviti? Velike cjeline mogu razbiti na manje fokusiranije zadatke i tako u kratkom roku, uz neizostavne revizije dovesti svoje polaznike do cilja.

LINGUA KIDS

LINGUA KIDS organizira tečajeve engleskog i njemačkog jezika za osnovnoškolce i srednjoškolce. Koristimo suvremene nastavne sadržaje i provjerene metode (npr. situacijsko učenje umjesto tradicionalnog školskog fokusiranja na izdvojene jezične cjeline). Temeljimo nastavni program na komunikacijskoj metodi od samog početka (sve gramatičke jedinice osmišljavaju se kroz govorne situacije, dijalog i vođene diskusije) i pratimo djetetov napredak u sve 4 jezične vještine (govorna produkcija, čitanje, pisanje, slušanje).

Elizabeta

Jezični coach