Preloader

Imate pitanja? 01 / 4576 666

Kako poboljšati svoj engleski – u 5 minuta!

Priznajmo, svaki jezik je težak. Čak i oni lakši, među koje (navodno) spada i engleski, koji put mogu biti pravi izazov. No odat ćemo Vam i trik. Postoje neke riječi koje vaše znanje jezika odmah dižu na višu razinu. Da, da, istina je, ne zezamo se!

Evo primjera:

  1. Very important

Nema tog dana u kojem barem nekoliko puta ne kažemo da je nešto very important. Zašto onda ne koristimo riječi koje i onako svi znamo, pa čak ih kao kroatiziranu verziju koristimo i u hrvatskom? Koje su to riječi, pitate se.

Vrlo su jednostavne: Crucial, fundamental, essential, vital

Umjesto da kažete: This is a very important moment in our advertising campaign, kažite: This is a crucial moment in our advertising campaign. Odmah zvuči bolje, zar ne?

2. But

To je tek riječ koja se koristi i koristi. Zašto je onda koji put ne bismo zamijenili nekom finijom, učenijom riječju? However, still i yet su riječi koje tražite.

It was a long meeting but it was quite successful. – It was a long meeting. However, it was quite successful.

Ako zaista želite nekoga impresionirati, koristite nevertheless.

3. Many

Koja vam rečenica zvuči otmjenije? We had many items on the agenda ili We had a number of items on the agenda? Numerous je još jedna od opcija.

4. And

And then, and also, and and and ….

Zašto ne in addition ili furthermore? This product is getting cheaper and also its quality is improving. Ne zvuči li bolje: This product is getting cheaper. Furthermore, its quality is improving.

5. I think

U engleskom imamo toliko načina da izrazimo svoje mišljenje no mi se uvijek držimo one provjerene, najjednostavnije fraze I think. Evo svega par iz mnoštva drugih izraza kojima I think možete zamijeniti: in my opinion, from my point of view, as far as I’m concerned, if you ask me, as I see it ili barem I believe.

Probajte u sljedećem razgovoru koristiti ove izraze i vidjet ćete znak odobravanja na licu vašeg sugovornika.

Replace this ….With this:)
very importantcrucial, fundamental, essential, vital
buthowever, still, yet, nevertheless
manya number of, numerous
andin addition, furthermore
I thinkin my opinion,
from my point of view,
as far as I’m concerned,
if you aks me,
as I see it, I believe

I na kraju, ovih mjeseci učimo najviše online. Znamo da online kontakt ne može zamijeniti komunikaciju uživo, ali je zaista dostojna zamjena. Online nastava je suvremena, efikasna, korisna i zabavna, a ako se pridržavamo nekih pravila vidjet ćete da u njoj može i uživati. Neke korisne savjete i trikove potražite ovdje.

Petra