ZAŠTO JE POSLOVNI ENGLESKI NUŽNOST NA MODERNOM TRŽIŠTU RADA?

Želite svoju karijeru podići na međunarodnu razinu? Tražite posao u međunarodnoj kompaniji? Surađujete s klijentima ili poslovnim partnerima na stranim tržištima?  Ako je vaš odgovor na neko od ovih pitanja potvrdan, onda vam je potreban poslovni engleski.

U ovom blogu saznajte više o nužnosti poslovnog engleskog i benefitima koje vam poslovni engleski može donijeti.

Poznavanje poslovnog engleskog je od vitalnog značaja za napredovanje u karijeri. Ako je vaš cilj učinkovit rad u međunarodnom okruženju, potrebno je poboljšati svoj vokabular i znanje poslovnog engleskog. Općenito, otvorit će vam mnoga vrata i donijeti nove mogućnosti u  karijeri.

Na tržištu je dostupan širok raspontečajeva engleskog jezika. Svi oni mogu vam pomoći da poboljšate svoje znanje engleskog jezika. Međutim, poslovni engleski je specijalizirani dio engleskog usmjeren na korporativni jezik koji se najčešće koristi u poslovnom svijetu. To je dio skupa vještina koje su tražene u međunarodnoj poslovnoj zajednici, a sve više i u međunarodnim i domaćim kompanijama koje posluju na našem tržištu.

Tečajevi poslovnog engleskog jezika uključuju vokabular i fraze koje se koriste u poslovnom i profesionalnom okruženju, poslovno pisanje, prezentacijske vještine, vještine pregovaranja, opisivanje i analizu grafikona i trendova, kao i vođenje i sudjelovanje na sastancima. Štoviše, postoje aspekti poslovnog engleskog koji se odnose na timski rad, poslovna putovanja, izgradnju odnosa i pripremu za razgovor za posao.

Možete se odlučiti i za specijalizirane tečajeve poslovnog engleskog koji ciljaju na određena područja kao što su pravo, financije, marketing i oglašavanje, trgovina, politika, logistika, turizam, medicina itd. Većina polaznika i kompanija odlučuje se za određeni specijalizirani tečaj poslovnog engleskog jezika koji im najviše koristi u poslovanju.

Pogledajmo neke od prednosti učenja poslovnog engleskog.

Učenje poslovnog engleskog pomoći će vam da poboljšate svoje postojeće znanje engleskog jezika i izgradite nova znanja. Proučavat ćete vokabular i izraze specifične za vašu industriju, naučit ćete pisati poslovnu korespondenciju i obavljati druge praktične poslove vezane uz posao, a ujedno ćete imati priliku usavršiti svoj opći engleski, uključujući gramatiku i izgovor. Povrh toga, postat ćete sigurniji kada govorite engleski zahvaljujući praksi i interaktivnim aktivnostima uključenim u tečaj poslovnog engleskog. Moći ćete voditi razgovor o općim i poslovnim temama.

Upoznat ćete se s aktualnim vijestima i trendovima.

Na tečajevima poslovnog engleskog često ćete raditi s tekstovima i člancima iz stvarnih poslovnih publikacija i medija (tzv. autentični materijali). Drugim riječima, bit ćete izloženi globalnim vijestima i trendovima u poslovanju. Štoviše, neki od vaših zadataka mogu biti povezani s aktualnim vijestima pa ćete uvijek biti u tijeku, steći puno općeg znanja o svijetu i gospodarstvu, pa čak i vježbati svoje analitičke vještine.

Bolje ćete razumjeti kako funkcionira poslovni svijet.

Živimo u svijetu stalno rastuće razine globalizacije, međusobne povezanosti i komunikacije. Postoje poslovni odnosi između tvrtki iz cijelog svijeta što čini potrebu za korištenjem zajedničkog jezika u komunikaciji prilično očitom. Tijekom tečaja poslovnog engleskog naučit ćete kako međunarodne tvrtke surađuju jedna s drugom, kako posluju i grade profesionalne odnose. Istovremeno, poboljšanje znanja poslovnog engleskog može imati veliki utjecaj na vašu buduću karijeru, omogućujući vam da napredujete brže nego što ste ikada očekivali.

Moći ćete pronaći posao koji želite.

Često vam dobra razina poslovnog engleskog može pomoći da dobijete posao koji ne biste dobili bez znanja ovog globalnog jezika u poslovnom kontekstu. U današnje vrijeme neophodno je moći se samouvjereno izraziti o raznim temama u poslovnom okruženju ako želite imati zanimljiv i dobro plaćen posao u multinacionalnoj tvrtki. Čak i manje tvrtke posluju sa svojim inozemnim partnerima i, posljedično, trebaju zaposlenike koje slobodno koriste poslovni engleski jezik.    

Također je lakše dobiti promaknuće kada možete iskoristiti prednost u odnosu na svoje kolege ili vanjske kandidate zbog svog poslovnog engleskog jezika. Ako možete sudjelovati na poslovnim sastancima i videokonferencijama, održavati prezentacije, učinkovito pregovarati, telefonirati i razmjenjivati korespondenciju na engleskom, imate šanse za napredovanje prije drugih u vašem odjelu.

Zvučite profesionalnije.

Budući da možete pouzdano i tečno koristiti specijalizirani vokabular i fraze, zvučat ćete kao pravi stručnjak i bit ćete tretirani ozbiljnije u poslu. Možda ste veliki stručnjak i uspješno iznosite svoje mišljenje na svom materinjem jeziku, ali ako niste u mogućnosti to učiniti na engleskom jeziku u međunarodnom okruženju, nećete biti percipirani na isti način. Kao rezultat toga, vaša vrijednost kao profesionalca može se znatno smanjiti u takvim okolnostima. Drugim riječima, kako biste izbjegli ovakvu situaciju, nemate izbora nego se baciti na posao na svom poslovnom engleskom!

Ako je vaš cilj biti izvrsni u svom poslu na međunarodnoj razini, morate pridati veliku važnost usavršavanju svojih vještina poslovnog engleskog. To zahtijeva trud, vrijeme i predanost, ali donosi i značajne prednosti.  Rezultati vašeg rada bit će bolji i bit ćete u prednosti u ostvarivanju profesionalnih ciljeva.

U ovom blogu ste saznali zašto je bitno učiti poslovni engleski.

Pogledajte s kojim kompanijama Lingua Grupa uspješno surađuje i kakve sve specijalizirane tečajeve nudimo.

Author

melden.devs@gmail.com