ZAŠTO SVAKA TVRTKA TREBA ULAGATI U TEČAJEVE POSLOVNOG ENGLESKOG JEZIKA?

U doba globalizacije, sposobnost komuniciranja na poslovnom engleskom jeziku postaje imperativ za uspješan rast poslovanja. Nedostatak znanja poslovnog engleskog jezika može dovesti do nesporazuma i potencijalnog neželjenog konflikta između međunarodnih timova, dobavljača i kupaca, što može utjecati na krajnji rezultat.

Razvoj strategije učenja poslovnog engleskog jezika na razini cijele organizacije nužan je za rušenje komunikacijskih barijera i izgradnju konkurentne organizacije. Tvrtke različitih veličina i iz različitih industrija mogu generirati velike koristi od zaposlenika i timova sa snažnim komunikacijskim vještinama i odličnim poznavanjem poslovnog engleskog jezika.

U ovom blogu saznajte zašto bi svaka uspješna tvrtka trebala ulagati u tečajeve poslovnog engleskog jezika.

U određenim zemljama gospodarstvo gubi i više desetaka milijardi Eura godišnje kao rezultat propuštenih poslovnih prilika zbog nedostatka jezičnih vještina kod zaposlenika, naročito poslovnog engleskog jezika. Tvrtke znaju da širenje njihovog poslovanja na globalnoj razini zahtijeva radnu snagu koja može učinkovito komunicirati na poslovnom engleskom jeziku.

Tvrtke, stoga, počinju uviđati da ulaganje u učenje poslovnog engleskog jezika predstavlja učinkovito korištenje resursa.

Učenje poslovnog engleskog jezika omogućuje osobnu nadogradnju

Bez sumnje, učenje poslovnog engleskog jezika širi vrata upoznavanju velikog broja ljudi iz iste i sličnih industrija. Zbog poznavanje poslovnog engleskog jezika, strani partneri imaju više povjerenja da će se poslovni zadatak uspješno obaviti.

Učenje poslovnog engleskog jezika poboljšava proces donošenja odluka

Pokazalo se da govornici dvaju i više jezika imaju sposobnost stjecanja logičnijeg i racionalnijeg misaonog procesa od svojih kolega koji govore samo jedan jezik.

Učenjem poslovnog englesko jezika povećava se percepcija zaposlenika

Poznavanjem poslovnog engleskog jezika zaposlenici postaju vještiji u fokusiranju na relevantne postupke u području poslovnog interesa.

Mnoge tvrtke u Europi imaju zaposlenike koji govore opći engleski ili njihovo poznavanje poslovnog engleskog jezika nije dovoljno za učinkovito poslovanje. Stara poslovica kaže da kupujete na svom jeziku, ali prodajete na jeziku svojih kupaca. Ovaj drugi dio prodajnog procesa možemo realizirati ako prodajemo na jeziku po izboru kupca. Upravo tu nam može pomoći poslovni engleski jezik. Ako klijenti govore engleski, što je vrlo vjerojatno, potrebno je imati ljude koji mogu komunicirati s njima.

Učenje poslovnog engleskog jezika ne pridonosi samo lakšoj i jednostavnijoj komunikaciji: poznavanje jezika također znači razumijevanje kulture. Sve veći rast tržišta na globalnoj razini podrazumijeva veći broj kontakata s poslovnim partnerima iz različitih dijelova svijeta. Osjetljivost prema kulturološkim razlikama i održavanje dobrog odnosa od vitalnog su značaja u poslovnoj komunikaciji s partnerima – razumijevanje razlika između vaše kulture i kulture vašeg poslovnog partnera može u znatnoj mjeri utjecati na ishod poslovanja. S druge strane, neosjetljivost ili nerazumijevanje kulturoloških razlika mogu uvelike utjecati na ugled tvrtke. Međutim, razumijevanje i uvažavanje kulturoloških razlika ne znači samo izbjegavanje potencijalnih nesporazuma. Vrijednosti unutar samih tvrtki i stilovi upravljanja mogu se značajno razlikovati od kulture do kulture.

Koji su glavni razlozi za ulaganje u tečajeve poslovnog engleskog jezika?

  • Bolji učinak, uključujući produktivnost zaposlenika, lakša komunikacija i kvalitetnija korisnička usluga;
  • Bolji prodajni rezultati zbog učinkovitije komunikacije;
  • Jača prekogranična komunikacija i suradnja između timova i ureda;
  • Smanjena mogućnost za konflikte i predrasude unutar timova i s vanjskim timovima kako raste međusobno razumijevanje;
  • Zaposlenici se osjećaju vrijednima, zadovoljnima i stječu osjećaj postignuća;

Ulaganje u poslovni engleski jezik ne predstavlja ulaganje samo u strane jezike. Osposobljavanje timova za učinkovitu komunikaciju na poslovnom engleskom jeziku može imati veliki utjecaj na sva područja poslovanja.

U ovom blogu ste saznali zašto svaka tvrtka treba razmisliti o ulaganju u poslovni engleski jezik.

Pogledajte s kojim domaćim i međunarodnim tvrtkama Lingua Grupa uspješno surađuje i kakve sve specijalizirane tečajeve nudimo.

Author

sunni.vukelic@linguagrupa.hr