Preloader

Imate pitanja? 01 / 4576 666

Zašto učiti online?

LINGUA GRUPA je među pionirima online učenja u Hrvatskoj, od 2011. dizajniramo, provodimo i razvijamo online i digitalne oblike učenja.

Unatrag zadnja četiri mjeseca većina naših aktivnosti i učenja odvija online zbog epidemiološke situacije i posljedica potresa u Zagrebu. Petra je s Vama odlučila podijeliti naša iskustva.

Svijet se promijenio. Bez ikakve sumnje. Ne malo, drastično. Osim što su nam pozdravi laktovima i nošenje maski postali dio svakodnevice, promjena se vidi i na jezičnom planu. Svi zumamo, skajpamo, šeramo. Iako kao pojmovi online nastava, e-edukacija i učenje na daljinu postoje već godinama, tek su nedavno ušli u sve pore naših života.

Mnogi su na prvu bili obeshrabreni strahom od novih tehnologija, no tko god se upustio u ovu avanturu odmah bi zaključio kako je rukovanje aplikacijama jednostavno, razumljivo i gotovo pa prirodno. Potrebna je samo najosnovnija tehnička pismenost.

Nitko ne može tvrditi da bilo kakva aplikacija ili brzina internetske konekcije može u potpunosti nadoknaditi društveni kontakt koji se ostvaruje u razredu, no svakako su mu dostojna zamjena.

Dobro su znane prednosti e-edukacije. Učenje s odmakom omogućava nam da učimo kada mi ti želimo, kada god uhvatimo vremena a ne po nekom ustaljenom, unaprijed utvrđenom rasporedu koji se često kosi s našim obavezama.

Nadalje, budući da ne učimo svi istom brzinom, za neke nam jezične segmente treba više, a za neke druge pak manje vremena. Ovakav nam model daje nadzor nad brzinom učenja pa se ne moramo prilagođavati tuđem ritmu.

Ušteda vremena je također važna. Ne moramo putovati na određeno mjesto, tražiti parking, plaćati ga. Koji put zbog loših vremenskih uvjeta odustanemo od fizičkog dolaska nas sat ili pak moramo čekati termin i tratiti vrijeme. Možemo se pridružiti tečaju u bilo kojem gradu, nismo ograničeni samo na svoju sredinu.

Materijali u online nastavi dostupni su vam uvijek, 24/7 i to na dohvat ruke. I dok čekate u redu, nekog tko kasni na sastanak, djecu na sportskim i drugim aktivnostima, vrijeme možete prikratiti učenjem. Svi su dostupni putem aplikacija na vašem mobitelu. Također, materijali za učenje su izuzetno zanimljivi jer se transformiraju kroz brojne tehnike i metode prikaza i obrada što pruža bogatije i učinkovitije iskustvo. Za razliku od tradicionalnih udžbenika koji godinama ostaju isti, ovakvi materijali su znatno podložniji promjenama pa su uvijek aktualni.

Iako sa sigurnošću možemo reći da smo u proteklih par mjeseci bili svjedoci male revolucije u suvremenom obrazovanju, s druge strane obrazovanje na daljinu je još uvijek u povojima, no svakako ima svjetlu budućnost. Ako vas nisam uspjela u potpunosti uvjeriti, najbolje da nam se pridružite i provjerite i sami.

LINGUA GRUPA u za grupno i individualno online učenje koristi sigurne i pouzdane platforme Microsoft Teams, Skype for Business i Skype.

Naši partneri, međunarodni izdavači Pearson i Huber podržavaju nas digitalnim knjigama i materijalima na svojim platformama MyEnglishLab i Huber interaktiv.

Petra